De zorgstructuur

 

Omdat we in alle klassen een docent voor de klas hebben en een onderwijsassistent zijn er veel mogelijkheden en dit is dus positief voor onze zorgstructuur. Dat houd dus ook in dat kinderen met een rugzakje welkom zijn op school.

 

Op school is er voor elke nieuwe leerling een toelatingsprocedure, als u als ouder zijnde uw kind wil aanmelden op school kan dit door even te bellen naar school. Er zal dan een afspraak gemaakt worden met de directeur, deze zal tijdens deze afspraak een rondleiding geven door de school en een gesprek voeren. Het zal dan vooral gaan over waarom u uw kind wil aanmelden op onze school hoe onze school in elkaar zit en over de zorg die eventueel nodig is.

 

Op bepaalde dagen is er op school een IB’er aanwezig. Ook op bepaalde dagen zal er een RTer aanwezig zijn. Onze IB’er is op de andere dagen een ambulante begeleider op onze school. Een RTer begeleid leerlingen met een leerprobleem of gedragsstoornis buiten de klas. Een IB’er is verantwoordelijk voor de leerlingenzorg, na- en bijscholing van het team, gestalte geven aan de onderwijsvisie en het uitzetten van lijnen met betrekking tot de pedagogische en didactische aanpak binnen de school. Onze ambulante begeleider kan extra in de klas komen bij leerlingen met een rugzakje. Samen met de docent, ouders en directeur kan hier over worden gepraat tijdens het ‘intake’ gesprek. Als uw kind een rugzakje heeft is er dus de mogelijkheid om deze ambulante begeleider een aantal uur bij uw kind in de klas te krijgen. Ook is er een dag in de week een maatschappelijk werker aanwezig vanuit de stichting juvans. Leerlingen en ouders kunnen hier terecht als het gaat om anonieme vragen en problemen over bijvoorbeeld de opvoeding.

 

Op school is er een schooltandarts aanwezig, de keuze om uw kind hier heen te sturen is aan uw. Als wij zelf zien dat het kind het nodig heeft dan zouden wij hier wel advies in kunnen geven. Als er verder problemen voordoen dan kunnen de ouders contact op nemen met instanties buiten school. De school kan hier wel advies over geven maar uiteindelijk maken de ouder zelf de keus welke instantie ze kiezen. Dit zijn een aantal instanties die hier onder zouden kunnen vallen: Jeugdgezondheidszorg, Centrum voor jeugd en Gezin en logopedie. Leerlingen met dyslexie en dyscalculie worden op school begeleid door onze RTer. In de straat is een instantie voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie de leerlingen mogen hier onder schooltijd naar toe als ze een verlofbriefje inlaten vullen door de ouders.

Ook minder valide kinderen zijn welkom op onze school. Onze school is voorzien van een lift zo kunnen ze gewoon overal komen. Ook de deuren en het gebouw is hier verder op aangepast.

Het protocol luizen valt ook onder de zorgstructuur. De luizencontrole zullen door luizenouders worden gedaan. De luizencontroles zullen na iedere schoolvakantie worden gehouden. Maar dit staat verder beschreven in het luizenprotocol.