
Didactische visie
De didactische visie is bij ons op school erg uitgebreid. We hebben verschillende uitgangspunten op onze school, dit zien we ook terug in de verschillende leerjaren.
In de onderbouw zijn ze bezig met het leren door doen en beleven. Dus evaring gericht. We proberen zoveel mogelijk te koppelen aan de wereld dus aan dingen die de leerlingen dus zelf mee zouden kunnen maken. Zo zijn ze bezig met de dingen om zich heen en worden ze zich hier ook bewust van. Als er bijvoorbeeld een broertje of zusje is geboren van iemand uit de klas zullen we hier aandacht aanbesteden door middel van activiteiten en verhalen hier over.
In de bovenbouw vinden wij relatie, competentie en autonomie erg belangrijk en zijn we hier ook veel mee bezig. Dit is een onderdeel van adaptief onderwijs. De relatie staat voor de relaties in de klas tussen leerkracht en leerlingen of tussen de leerlingen zelf. Hier word aandacht aanbesteed door middel van groepsactiviteiten. Dit moet goed zijn, als dit goed is voelen de kinderen zich prettig in de klas. De competentie heeft te maken met wat het kind zelf aan kan. Kijk waar het kind zich prettig bij voelt en probeer de les en het werk hier op aan te passen, we kijken dus heel erg naar het kind als individu. Autonomie staat voor de taken voor de leerlingen zelf, ze laten de kinderen dus bepalen hoe sommige dingen gaan in de klas. Ook planningen vallen hieronder zoals wanneer ze iets gaan doen. Zo hebben ze ook invloed op hun eigen leerproces
Ook komen we door heel de school verschillende methodes tegen. Met rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, Engels en schrijven hebben wij methodes. Deze beginnen in groep 3 lopen verder tot groep 8. De leerkracht bepaalt zelf welke stof ze aanbieden bij welke leerling. Zo word er dus rekening gehouden met het kind als individu.